tiistai 3. huhtikuuta 2012
Leipomuksia ja Salaattia
Minä olen pitänyt tänään leivontapäivän.
Pikkuiset meni kavereidensa luokse leikkimään muutamaksi tunniksi.
Sain ihan rauhassa rentoutua leipomalla.
Jääkaapista löytyi litra maustamatonta jogurttia jonka päiväys menisi tänään umpeen.
Tein siitä sitten ensin persikkapiirakan jonka täytteeseen laitoin kermaviilin sijasta jogurttia ja Vanilla Cremeä. Sitten suklaapiirakan jonka pohjaan laitoin myös jogurttia.(kuorrutus sulatettua suklaata:))
Ja loppu purkki upposi sämpylätaikinaan.
Mukava kun on taas pakastimessa jotain vieraiden varalle.
Kerrompa vielä meidän lasten herkkuiltapalan:) jota eilen taas tein.
Lohisalaatti:
Isolle tarjoilulautaselle ensin jäävuorisalaattia, sitten viinirypäleitä puolitettuina, sitten kurkkulohkoja, sitten kirsikkatomatin puolikkaita. Sen jälkeen savulohta palasteltuna ja päällimmäiseksi kananmuna lohkoja.
Kastikkeeksi ehdottomasti Felixin perinteinen salatinkastike.
Myös kanasalaatti vähän samaan tapaan, mutta kananmunien sijasta makaronia uppoaa tenaville hyvin.
Tykkäävätkö teidän muiden lapset salaateista?
Nyt täytyy lähteä hakemaan pikkuiset kotia.
Mukavaa päivänjatkoa:)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
hei!hyvän näköistä salaattia. Täytyy siis kokeilla! Meillä lapset tykkää ehottomasti kanasalaatista jossa on siis jääsalaattia, viinirypäleitä, tuorekurkkua, paprikaa, ruskistettua hunajamarinoitua kanasuikaletta, fetajuusto-aurinkokuivattu tomaatti sekoitus ja päälle uunissa paahdettuja nuudelin murusia....tuota menee kulhollinen pois tiekseen :)
Mukavan näköisiä otoksia taas täällä :)
Minun täytyy kokeilla tuota teidän kanasalattia. Uunissa paahdetut nuudelit mulle ihan uus juttu:) Luulen et lapset tykkäis koska keitetty nuudeli on herkkua.
jep,ne nuudelit paahtuu tosi nopeesti rapeiksi. Uuni 175 asteeseen ja nuudelit levitetään peltille. Ne kannattaa tarjota eri kulhossa salaatin kanssa etteivät mene märäksi :)
nuudelit paahtuu kätevästi myös pannulla :)
tuo salaatti oli hyvää, kiitos ohjeesta!
salaattia meillä menis enempikin, pitäis tehdä siis useammin. ruokaisaan kanasalaattiin laitan pähkinöitä/siemeniä ja paistan monesti pekonia. myös siihen käy persikka.
Hyvää ja rauhaisaa pääsiäisen aikaa!
Päivi
Lähetä kommentti